GESCHIEDENIS

De geschiedenis van Bibia Logistics gaat terug tot de jaren veertig. Ook in deze tijd waren fietsen in Nederland erg populair en werden ze vaak als vervoermiddel gebruikt.
Hierdoor ontstond het probleem hoe de te vervoeren voorwerpen op de fiets moesten worden bevestigd. Zoals bekend: noodzaak maakt inventief... en daarom werden de binnenbanden van oude vrachtwagens doorgesneden en gebruikt als elastische banden voor fietsen.

Het Nederlandse ondernemerschap leidde met dit business idee tot de oprichting van Bibia. Het aantal fietsen nam enorm toe en daarmee ook de behoefte aan elastieken. De binders waren voorzien van metalen haken en konden eenvoudig aan fietsen worden bevestigd.

Productontwikkeling heeft ertoe geleid dat elastische binders voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. Met de komst van rolcontainers bleek een specifieke vraag voor binders en spanbanden. In samenwerking met de klant zijn wij gekomen tot het actuele aanbod. Met de veelzijdigheid binders en spanbanden zijn wij uitgeroeid tot de marktleider tot Europa.

KEEPING IT TOGETHER

 • BETROUWBAAR

  Bibia Logistics dankt haar betrouwbare imago aan de constante en hoogwaardige spanbanden voor rolcontainers. Samen met betrouwbare leveranciers produceren wij een product wat optimaal door onderzoek en ervaring tot stand is gekomen.

 • HOGE SERVICE

  Deze uitgebreide voorraad houden wij aan om u als klant optimaal en snel van dienst te kunnen zijn.

  Eenvoudig bestellen; één e-mail of telefoontje is voldoende. Bestellingen kunnen sinds kort ook via onze webshop geplaatst worden. Op werkdagen ontvangt u binnen 48 uur een reactie.

 • KWALITEITSCONTROLE

  Gedurende de gehele productie vinden er meerdere inspectiemomenten plaats. Maar daar stopt het niet. Bij aankomst in het magazijn worden de goederen door ons nogmaals getest met de nieuwste apparatuur op onder andere treksterkte en UV-bestendigheid.

1 van 3

MARKTLEIDER EUROPA