De geschiedenis van Bibia Logistics gaat terug tot de jaren veertig. Ook in deze tijd waren fietsen in Nederland erg populair en werden ze vaak gebruikt als vervoermiddel. Hierdoor ontstond het probleem hoe de
voorwerpen die naar de fiets moeten worden vervoerd. Zoals bekend is: de noodzaak maakt inventief en daarom werden de binnenbanden van oude vrachtwagens doorgesneden en gebruikt als elastische banden voor fietsen.

Het Nederlandse ondernemerschap leidde met dit business idee tot de oprichting van Bibia. Het aantal fietsen nam enorm toe en daarmee ook de behoefte aan elastieken. De spanbanden waren voorzien van metalen haken en konden eenvoudig aan fietsen worden bevestigd. Continue productontwikkeling heeft ertoe geleid dat elastische spanbanden voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. Voor rolcontainers zijn ze bijvoorbeeld ook een ideale oplossing.

Het aantal fietsen nam enorm toe en daarmee ook de behoefte aan elastieken. De spanbanden waren voorzien van metalen haken en konden eenvoudig aan fietsen worden bevestigd. Continue productontwikkeling heeft ertoe geleid dat elastische spanbanden voor verschillende doeleinden zijn ontworpen. Voor rolcontainers zijn ze bijvoorbeeld ook een ideale oplossing.

Het jaar 1990 was een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf: de heer Paul Bul nam Bibia over. Met frisse ideeën moderniseerde hij het bedrijf, breidde het assortiment uit met fietsaccessoires en voegde nieuwe productlocaties toe. De wensen van de klant staan ​​altijd centraal. Spanrubbers blijven het kernproduct, maar Bibia groeide al snel uit tot een bekend merk voor reflecterende tapes en veiligheidsproducten. Daarnaast wordt de productgroep spanbanden voor rolcontainers met elastische en textielspanbanden uitgebreid.